ישנם צירופי מזון רבים, שהחיבור שלהם משפר את האיכויות הטבעיות של האחד למשנהו. אך מצד שני, ישנם צירופים שמבטלים את היתרונות הבריאותיים שלהם ואף גורמים בעיות בעיכול ותופעות אחרות.
הנה צירופים שממש כדאי להימנע מהם:
חלב ומוצריו ומזונות אחרים
נדרשת כמות עצומה של מאמץ בכדי לעכל את המאכלים האלו, כל מזון אחר שאנחנו צורכים עם מאכלים אלו עלולים לגרום לבעיות עיכול , במיוחד ככל שאנו מתבגרים.
ביצים וקפה
אחת מארוחות הבוקר השכיחות בבתי הקפה, בתי מלון ואף בבתים, היא אומלט או כריך חביתה ולצדו קפה, אך הצירוף גורע מאיכות הביצה. בקפה מצוי פוליפינול (אינזימים המצויים בכבד) רב-עוצמה המונע את ספיגת הברזל שבביצים ומוריד את רמת הסידן בעצמות.
בשר ותפוחי אדמה
הפתעה?! למרות שהם משתווים לארוחה מלאה ומספקת ,עמילן תפוחי אדמה מתעכל במעי הקטן יותר ואילו החלבון מהבשר מתעכל בקיבה, ולכן כאשר אנו אוכלים אותם יחד אנו עלולים לסבול מבעיות עיכול וחילוף חומרים איטי.
פירות בשילוב כל מזון אחר
פירות הם מקור מצוין לוויטמינים והם נוגדים חמצון, אבל הם גם מכילים כמויות גדולות של חומצות שגורמות להם לתסוס בקיבה ולהאט את העיכול של מזונות אחרים. טיפ: לאכול פירות על קיבה ריקה כדי למנוע בעיות עיכול והתפרצויות גזים.
הירוקים ומוצרי החלב
אמנם, תרד או ברוקולי מוקרמים הם מנה נהדרת. אבל מחקרים מראה כי כימיקלים בירקות ירוקים (ללא עמילן, כמו תרד, ברוקולי, כרוב) עלולים למנוע את ספיגת הסידן ממוצרי חלב. במקום זאת, שילוב של מזונות עשירים בחלבון רזה, כגון דג או עוף עדיפה.
משקאות קולה עם ארוחה
משקאות הקולה מכילים קפאין בריכוז גבוה - בקבוק של 500 מ"ל מכיל מעל 50 מ"ג קפאין. הקפאין מונע ומצמצם ספיגה של מינרלים חשובים בגוף, בעיקר סידן, מגנזיום, ברזל, אבץ וסלניום.
מה עושים? אם אתם חייבים לשתות משקה תוסס בזמן הארוחה, העדיפו משקה אחר, על בסיס לימון, תפוזים או אשכוליות.
Comentarios