צירופי המזון שיעשו לגוף שלנו טוב
בשר אדום ויין אדום
בגלל: הפוליפינולים (אינזימים המצויים בכבד).
למה? כשאוכלים בשר אדום נוצרים בקיבה רדיקלים חופשיים המזיקים לכלי הדם. הפוליפנולים שביין הם נוגדי חמצון המפחיתים את התופעה. שילוב היין בארוחה מקטין את הסיכון לטרשת עורקים ולסרטן באנשים שצורכים הרבה בשר אדום.
דגני בוקר עשירים בסיבים עם שתיית נוזלים
בגלל: הניקוי מרעלים.
למה? עיכול תקין ויציאות סדירות חשובים להיפטרות מרעלים הנוצרים במעיים. עצירות כרונית עלולה לגרום לבעיות רבות, החל מטחורים ועד לסרטן המעי הגס. הסיבים שבדגני הבוקר תופחים במעי בעזרת הנוזלים (ולא משנה אילו נוזלים: מים, מיץ תפוזים) וכך תורמים גם להאצת העיכול וגם להרחקת הרעלים מדופן המעי.
מילקשייק בננה
בגלל: הסרוטונין (חומצת אמינו ואבן בניין לחלבונים).
למה? הסרוטונין הוא מוליך עצבי המצוי במוח. רמות תקינות שלו חשובות ליצירת תחושת שביעות רצון ורוגע. הבננה מכילה סרוטונין ובחלב יש חומצת אמינו שהופכת בגוף לסרוטונין. שילוב חלבוני החלב עם הבננה יוצר עלייה מתונה וממושכת ברמות הסרוטונין, ואנחנו יכולים לשכוח מכל העצבים.
סלט גזר עם שמן
בגלל: הקרוטנואידים ( פיגמנטים אורגניים המצויים בצומח ).
למה? הגזר מכיל מגוון קרוטנואידים, נוגדי חמצון המאטים את תהליך ההזדקנות, מקטינים את הסיכון לסרטן וחשובים לראייה. ספיגתם טובה יותר עם שמן, לא חשוב מאיזה סוג. אגב, אפשר גם להוסיף גרעינים ואגוזים לסלט כדי ליהנות מיתרונותיו הבריאותיים.
לחם חי עם חומוס וטחינה
בגלל: החלבון.
למה? החלבון הוא רכיב הכרחי בבניית הגוף, מהשרירים ועד לשיער. כמו כן חלבונים רבים משמשים כאנזימים, הורמונים, נשאים של מינרלים ועוד. החלבונים מורכבים מאבני בניין הקרויים חומצות אמינו. את חלקן מסוגל הגוף לייצר בעצמו. חלק הוא חייב לקבל מהמזון. בחיטה יש כמות מועטה בלבד של חומצת האמינו החיונית ליזין, שאותה משלים החומוס. בשומשום (ממנו עשויה הטחינה) יש כמות יפה של חומצת האמינו החיונית מתיונין החסרה בחומוס. לידיעתכם, כדי שהגוף יוכל להרכיב את החלבונים הדרושים לתפקודו, עליו לקבל את כל חומצות האמינו החיוניות באותה ארוחה.
תמרים יבשים עם שקדים
בגלל: האינדקס הגליקמי (דירוג הפחמימות במזונות בהתאם להשפעתן המידית על רמת הגלוקוז בדם).
למה? תמרים גורמים לעלייה מהירה של הסוכר בדם, או במילים אחרות: יש להם אינדקס גליקמי גבוה. זה לא טוב לחולי סוכרת וזה לא מומלץ לסובלים מרמת שומנים גבוהה בדם. השקדים עשירים בשומן, בחלבון ובסיבים תזונתיים, המורידים את האינדקס הגליקמי של הארוחה ושומרים על השובע לאורך זמן.
Comments